Klik her for at printe

Farvel til ÅOP

4. jan. 2023

ÅOP er pr. 1. januar 2023 blevet udfaset som følge af PRIIPs-forordningens (Packaged Retail and Insurancebased Investment Products) ikrafttræden. Fremadrettet vil det være de løbende omkostninger og de samlede transaktionsomkostninger, der oplyses via en investeringsforenings informationsmateriale og prospekter. Derudover udgår indirekte handelsomkostninger i procent også som enkeltstående tal, de vil i stedet være medregnet i de samlede transaktionsomkostninger.

Det sker samtidig med, at de nye PRIIPS-informationsark Central Information erstatter de tidligere dokumenter, der hed Central Investorinformation.

De europæiske regler for investorbeskyttelse (de såkaldte MiFID II-regler) har siden 2018 sikret, at investorerne får oplyst alle produkt- og serviceomkostninger i banken, når de investerer. Parterne bag aftalen om ÅOP, Investering Danmark, Dansk Aktionærforening og Forbrugerrådet tænk har derfor tidligere besluttet, at ÅOP endeligt udfases, når PRIIPS træder i kraft. ÅOP-nøgletallet blev kun brugt i Danmark og var derfor ikke en del af den europæiske standard for information til investorer.

Læs mere om de nye faktaark og ændringerne på Finans Danmarks hjemmeside (nyt vindue).