Klik her for at printe

Forstår aktiemarkedet coronakrisen?

16. apr. 2020

Er coronakrisen i aktiemarkedet fuldt forstået? Sådan spørger administrerende direktør Jeppe Christiansen fra foreningens investeringsrådgiver Fondsmæglerselskabet Maj Invest i en ny artikel.

Global økonomi står i en fortsat meget alvorlig krise. Krisen er global, den rammer vores sundhed og livskvalitet, den rammer vores økonomiske kraftcenter (privatforbruget), og måske kan den også ramme vores finansielle infrastruktur, som er selve ”limen”, der i hverdagen får en global økonomi til at hænge sammen.

Overalt i verden har regeringerne søgt at bekæmpe den globale virusepidemi ved en omfattende og ufattelig dyr nedlukning. Samtidig har vi set et priskollaps i oliemarkedet, hvortil kommer, at vi i udgangssituationen var i en periode af verdenshistorien med historisk lave renter og det, nogle vil kalde en ”pumpet global økonomi”. Alle beslutningstagere, investorer og økonomer håber på en kort recession efterfulgt af en hurtig tilbagevenden til normal global vækst. Men hvad er sandsynligheden egentlig for, at dette sker? Og hvilke risici møder vi, inden vi når dertil?

Der er fortsat mange usikkerhedspunkter, og den krise, vi ser, er efter Fondsmæglerselskabets Maj Invests vurdering ikke fuldt forstået af markedet. Den fundamentale usikkerhed kan ikke opgøres præcist eller tidsbestemmes. Flere virusbølger og nye nedlukninger kan ikke udelukkes og der er risiko for beslutningsfejl i global økonomi.

Læs hele artiklen på Fondsmæglerselskabet Maj Invests hjemmeside (nyt vindue).