Klik her for at printe

Læs Halvårsrapport 2014

26. aug. 2014

Selvom den europæiske og globale økonomi på overfladen kan se ud til at hænge fast i den økonomiske krise, ser det sundere ud, når man kigger længere ned i de økonomiske sammenhænge.

Skal man stadig købe aktier? Sådan spørger vi i en række annoncer, hvor vi inviterer til vores årlige række af informationsmøder i september og oktober. Her vil vi fortælle, hvordan vi ser ’the big picture’, så deltagerne får en en aktuel vurdering af global økonomi.

Informationsmøderne er vores mulighed for sammen med medlemmerne at gå i dybden med de afgørende tendenser i global økonomi. Vi håber derfor, at mange vil tage imod invitationen og afsætte en aften til Maj Invest. Vi har i år valgt at udvide konceptet med en række møder, som i særlig grad henvender sig til nye investorer. Her vil vi give værktøjer til at sammensætte en opsparing i investeringsbeviser, så den afspejler investors tidshorisont og ønske til risiko.

Kvalitet og tryghed

Det er vigtigt for os at tilbyde produkter af høj kvalitet, som investorerne kan være trygge ved. De fleste vil nok sætte lighedstegn mellem kvalitet og højt afkast, og mange vil huske, at afkast altid skal ses i sammenhæng med risiko. Men kvalitet er også, at produkterne er enkle og gennemskuelige, så man som investor ved, hvad man investerer i. Vi gør os derfor stor umage med at fortælle om vores virke, og hvordan vi tænker, på informationsmøderne og i vores materiale.

Maj Invest Emerging Markets

Investorerne har taget godt imod vores nye afdeling Maj Invest Emerging Markets, der allerede efter et halvt år talte flere end 2.000 medlemmer.

Med afdelingen kan vi nu tilbyde investorerne mulighed for målrettet at investere i de mest interessante emerging markets, for afdelingen har skarpt fokus på at udvælge de lande, der er på vej frem, mens mindre lovende markeder vælges fra. Vi ser afdelingen som et stærkt supplement til foreningens øvrige aktieafdelinger.

Bedøm os nu - og om fem år

Investering er en langsigtet disciplin. Det gælder både for vores porteføljerådgivere og vores medlemmer. Inden du investerer, kan det derfor være en udmærket idé at spørge dig selv, om det er et produkt, du også har lyst til at eje om fem år. 

I Maj Invest forventer vi ikke ros, fordi det enkelte år eller halvår giver et godt afkast, ligesom vi ved, at der også vil komme mindre gode år. Vi beder dig i stedet om at bedømme vores resultater over en længere årrække. Det er her, man ser forskellen på tilfældigheder og kvalitet.

Jeg håber, at du, når du læser halvårsrapporten, vil konstatere, at Maj Invest har leveret gode resultater af høj kvalitet, siden foreningen blev stiftet i 2005. God fornøjelse med læsningen.

Med venlig hilsen
Mads Krage
Formand

Læs hele Halvårsrapporten 2014 her