Klik her for at printe

Maj Invest i top på Morningstars rangliste

16. sep. 2014

Morningstars månedlige rating af danske investeringsforeninger er netop offentliggjort i en artikel i Jyllands-Posten den 15. september 2014.

Investeringsforeningen Maj Invest ligger med et gennemsnit på 4,14 stjerner på en 2. plads på listen over de bedste danske investeringsforeninger.

”Maj Invest lå i en uafbrudt stime på intet mindre end 4½ år øverst på ranglisten, men er på det seneste blevet passeret af Skagen Fondene,” skriver chefanalytiker Nikolaj Holdt Mikkelsen, der derefter ser nærmere på de enkelte foreningers placering på listen. ”Beregner vi i stedet foreningernes rating med udgangspunkt i, hvordan formuen er fordelt mellem fondene under de respektive foreninger, ser billedet noget anderledes ud. Selv om begge foreninger går frem på det vægtede rating-snit, stryger Maj Invest nu forbi Skagen Fondene og ender på en vægtet rating på 4,65 stjerner,” skriver chefanalytiker Nikolaj Holdt Mikkelsen.

Ratingen gives på baggrund af det risiko- og omkostningsjusterede afkast opnået i perioder på 3, 5 og 10 år, Morningstar Ratingen fremhæver fonde med lavere risiko, lavere omkostninger, lavere omsætningshastighed, bedre fondsafkast og mere stabilt investeringsteam – alle sammen parametre, som direkte eller indirekte har effekt på antallet af opnåede Morningstar-stjerner, så de er bestemt værd at holde øje med.