Klik her for at printe

Nye informationsark i 2023

3. jan. 2023

Fra 1. januar 2023 udgår dokumentet Central Investorinformation og erstattes af et nyt dokument Central Information. De nye informationsark giver flere nye oplysninger om afdelingerne. Samtidig forsvinder nøgletallet årlige omkostninger i procent (ÅOP).

1. januar 2023 træder ny EU-regulering i kraft; den såkaldte PRIIPS-forordning. Det betyder at Maj Invest og alle andre investeringsfonde, der udbydes til private investorer, skal offentliggøre nye, detaljerede oplysninger om blandt andet afkastscenarier, risiko og omkostninger i et nyt faktaark. Faktaarkene følger en fast skabelon, som er standard i hele EU. Det nye faktaark hedder ”Central Information” og kan findes under den enkelte afdelinger eller samlet for alle afdelinger her.

De standardiserede faktaark gør det muligt for investorer at sammenligne fonde på tværs af investeringsforeninger i alle lande i EU.

Ny risikoskala
Udover at faktaarket udvides fra to til tre sider, så er metoden bag risikoskalaen 1-7 opdateret som led i den nye skabelon fra EU. Det betyder, at afdelinger kan ændre placering på skalaen uden at risikoen nødvendigvis er ændret. Den nye skala børe give investorerne en bedre forståelse af risikoen i de enkelte afdelinger.

ÅOP udgår
Som led i EU-harmoniseringen af information til investorer udgår det danske nøgletal ÅOP også med virkning fra 1. januar 2023.

Læs mere om de nye faktaark og ændringerne på Finans Danmarks hjemmeside (nyt vindue).