Klik her for at printe

Offentliggørelse af to prospekter

31. maj 2022

Hermed offentliggøres prospekter for afdelingerne Maj Invest Kontra, der ændrer navn til Maj Invest Kontra Strategier samt Maj Invest Value Aktier SRI+, der ændrer navn til Maj Invest Globale Aktier non fossil.

Kontra Strategier
Maj Invest Kontra Strategier skal afspejle, at afdelingen justerer sin strategi. Tidligere har det været målet, at afdelingen altid var defensivt eksponeret. Fremover vil afdelingen investere mere specifikt i de defensive scenarier, som foreningens rådgiver ser som mest sandsynlige.

Formålet er, at afdelingen skal passe endnu bedre ind i en køb-og-behold-portefølje, ved at gøre den mere relevant i gode tider på aktiemarkedet.

Det sker ved at give afdelingen mere frihed til ikke altid at være defensivt eksponeret, så investorerne får mulighed for et bedre afkast i særligt gode perioder. Omvendt bliver investor også mere afhængig af, at foreningens rådgiver identificerer de relevante risici.

Globale Aktier non fossil
Navnet Globale Aktier non fossil skal signalere, at afdelingen tilbyder en investeringsstrategi uden direkte investeringer i udvinding af fossile brændstoffer. Afdelingens investeringsstrategi er uændret og bygger således forsat på strategien for Maj Invest Value Aktier.

Maj Invest Globale Aktier non fossil er et tilbud til investorer, der ikke ønsker at investere i udvalgte sektorer. Afdelingen har samme etiske screening som de øvrige afdelinger i Maj Invest, men screeningsprocessen er udvidet, sådan at investeringerne inden for en række sektorer, som nogle investorer finder kontroversielle, er fravalgt.

Afdelingen investerer således ikke i selskaber, der producerer, opbevarer og distribuerer fossile brændstoffer, selskaber indenfor produktion af militære våben og militære kontrakter, samt selskabet indenfor produktion af tobak og tobaksrelaterede produkter. Det accepteres at tobaksrelaterede produkter, voksenunderholdning og gambling kan udgøre op til 5 pct. af omsætningen i et selskab.

Begge navneskifte sker pr. 31. maj og blev vedtaget på foreningens generalforsamling i april måned.

Prospekterne kan findes her.