Klik her for at printe

Indkaldelse til ordinær generalforsamling 2022

24. mar. 2022

Ordinær generalforsamling torsdag den 21. april 2022, kl. 17.00
Nationalmuseet
Ny Vestergade 10, 1471 København K (Glassalen)

 

Dagsorden

1) Bestyrelsens beretning for det forløbne regnskabsår

2) Fremlæggelse af årsrapport til godkendelse, forslag til anvendelse af årets resultat, eventuelt forslag til anvendelse af provenu ved formuerealisationer, samt godkendelse af honorar til bestyrelsen

3) Valg af medlemmer til bestyrelsen:
Der henvises til bilag 1 til dagsordenen.

4) Valg af revisor:
Der henvises til bilag 1 til dagsordenen.

5) Forslag fremsat af medlemmer eller bestyrelsen:
Der henvises til dagsordenens bilag 1.

6) Investorrepræsentation i foreningens investeringsforvaltningsselskab
Der henvises til dagsordenens bilag 1.

 7) Eventuelt

Tilmelding, afgivelse af stemme eller fuldmagt kan ske via investorportalen på foreningens hjemmeside, majinvest.dk/portal.

Sidste frist for afgivelse af tilmelding, stemme eller fuldmagt er den 15. april 2022. Dagsorden og de fuldstændige forslag, herunder udkast til nye vedtægter for foreningen, samt Årsrapport for 2021 med tilhørende revisionspåtegning vil være fremlagt til eftersyn på foreningens kontor fra og med den 31. marts 2022 og kan endvidere hentes på majinvest.dk.

Adgangskort, som er bestilt via medlemsportalen, vil blive sendt ud elektronisk via e-mail til den e-mailadresse, der er angivet i portalen ved tilmeldingen. Adgangskortet skal medbringes til generalforsamlingen elektronisk på smartphone/tablet eller i printet version.

Bestyrelsen

 


 

Bilag 1 til dagsorden

 

Bestyrelsens forslag til behandling på Investeringsforeningen Maj Invests ordinære generalforsamling den 21. april 2022, jf. dagsordenens punkt 3, 4 og 5

 

Ad dagsordenens punkt 3 (valg af medlemmer til bestyrelsen):
Bestyrelsen afgår hvert år som følge af vedtægternes bestemmelse om valgperiode.

Bestyrelsen foreslår genvalg af adm. direktør Mette Kynne Frandsen, direktør Henrik Normann, professor, dr.jur. Mads Bryde Andersen og direktør Peter Damgaard Jensen.

Bestyrelsen foreslår desuden nyvalg af Anita Baun Hørdum.

Anita Baun Hørdum er 43 år, partner og direktionsmedlem i kommunikationshuset LEAD Agency, hvor hun arbejder med kampagner, branding og strategisk kommunikation. Anita Baun Hørdum er Cand. Mag. i mellemøststudier. Det er bestyrelsens vurdering, at Anita Baun Hørdum qua sin baggrund vil kunne styrke foreningen.

Med forslaget om nyvalg foreslås samtidig en udvidelse af bestyrelsen fra de eksisterende fire til fem, hvilket historisk har været normalen.

Oplysning om de siddende medlemmers kompetencer og øvrige ledelseshverv fremgår i øvrigt af årsrapporten.

 

Ad dagsordenens punkt 4 (valg af revisor):
Bestyrelsen foreslår genvalg af EY Godkendt Revisionspartnerselskab (CVR-nr.30 70 02 28) som foreningens revisorer.

 

Ad dagsordenens punkt 5 (Forslag fremsat af medlemmer eller bestyrelsen):
Der er ikke indkommet forslag fra medlemmerne til behandling på generalforsamlingen.

 

Bestyrelsen fremsætter forslag om

a) Forslag om navneændring samt tilpasning af vedtægtsprofil for afdeling Value Aktier SRI+ KL
Bestyrelsen indstiller navneændring af afdeling Value Aktier SRI+ KL til Globale Aktier non fossil KL. Navneændringen skal tydeliggøre at der ikke investeres i produktion og udvinding af fossile brændstoffer.

Som konsekvens af navneændring foreslås samtidig ændring af vedtægtstekst fra:

”Afdelingen har en udvidet profil for Social Responsible Investments, ”SRI”, med fravalg af investeringer i udvalgte selskaber og sektorer. Den fulde SRI profil fremgår af afdelingens prospekt.”

Til

”Afdelingen har en udvidet profil for screening, med fravalg af investeringer i udvalgte selskaber og sektorer. Den fulde profil fremgår af afdelingens prospekt.”

 

b) Samtidigt forslag om ændring af navn på andelsklasserne
Såfremt punkt a) vedtages, indstilles navneændring på afdelingens andelsklasser, således at Value Aktier SRI+ skifter navn til Globale Aktier non fossil og Value Aktier SRI+ W til Globale Aktier non fossil W

 

c) Forslag om navneændring på afdeling Kontra
Bestyrelsen indstiller navneændring af afdeling Kontra KL til Kontra Strategier KL.

Med navneændringen tydeliggøres det, at afdelingen kan have en større strategisk kontra-positionering i forhold til specifikke temaer, mens afdelingen hidtil har været bredere positioneret mod faldende aktiemarkeder.

 

d) Samtidigt forslag om ændring af navn på andelsklasserne
Såfremt punkt c) vedtages, indstilles navneændring på afdelingens andelsklasser, således at Kontra skifter vedtægtsmæssigt navn til Kontra Strategier og Kontra W skifter vedtægtsmæssigt navn til Kontra Strategier W.

 

Beslutning om vedtægtsændringer træffes i henhold til vedtægternes § 21.

 

Ad dagsordenens punkt 6 (Investorrepræsentation i foreningens investeringsforvaltningsselskab):
I henhold til bestemmelserne i lov om finansiel virksomhed er der krav om indvalg af en investorrepræsentant til bestyrelsen for det valgte investeringsforvaltningsselskab (”IFS”), når det pågældende IFS er foreningsejet. Bestyrelsen foreslår genvalg af Henrik Parkhøi som investorrepræsentant for medlemmerne i Investeringsforeningen Maj Invest i bestyrelsen for foreningens IFS, Investeringsforvaltningsselskabet SEBinvest A/S.

Henrik Parkhøi er medlem af bestyrelsen for Investeringsforvaltningsselskabet SEBinvest A/S og direktør for Fondsmæglerselskabet Maj Invest, som er foreningens investeringsrådgiver og hoveddistributør.