Klik her for at printe

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er fordelen ved automatisk geninvestering?

Maj Invest tilbyder automatisk geninvestering af udbytte. Det betyder, at i stedet for at få udbytte fra en eller flere afdelinger kan du vælge at få dit udbytte geninvesteret automatisk og modtage et antal nye investeringsbeviser. 

Hvad er fordelen?
Ved automatisk geninvestering sikrer du, at dit udbytte ikke bliver udbetalt til en bankkonto med lav eller ingen rente. Du sparer også både besværet og handelsomkostningerne ved selv at skulle geninvestere dit udbytte.

Hvad hvis jeg skal bruge noget af udbyttet kontant?
Skal du kun bruge en del af dit udbytte og geninvestere resten, vil det ofte være fordelagtigt at tilmelde sig automatisk geninvestering af udbytte. Så kan du sælge et antal investeringsbeviser den dag, det passer dig at få ”udbytte”. På den måde bestemmer du selv dit "udbytte".

Hvad med skatten?
Ved automatisk geninvestering af frie midler tilbageholdes udbytteskat a conto, på samme måde som hvis udbyttet udbetales kontant. Ved investering af pensionsmidler er der ikke udbytteskat.

Hvad med omkostningerne?
Automatisk geninvestering af udbytte sker til indre værdi. Der betales ikke emissionstillæg og der er dermed ikke omkostninger til foreningen for investor. Investor sparer også kurtage til banken i forhold til selv at foretage geninvesteringen. Vær dog opmærksom på, at nogle banker tager et gebyr for at håndtere automatisk geninvestering. Din bank kan oplyse om dette.

Hvordan gør jeg?
Hvis du ønsker at gøre brug af automatisk geninvestering, skal du rette henvendelse til egen bank. Du kan evt. gøre brug af denne blanket, som skal afleveres i din egen bank i god tid før udbetalingen af udbytter.

Hvad hvis jeg ikke længere ønsker automatisk geninvestering?
Hvis du ikke længere ønsker at gøre brug af automatisk geninvestering, skal du rette henvendelse til egen bank i god tid før udbetalingen af udbytter.

Se flere spørgsmål og svar