Klik her for at printe

Det leder vi efter

Her investerer Maj Invest UCITS ETF AI & Semiconductor

Semiconductors er blevet kaldt vor tids olie. De små og større chips indgår som en uundværlig ingrediens i mange produkter og produktioner. Også kunstig intelligens er afhængig af chips til at opbevare de store datamængder og til computerkraft, der kan træne maskinerne til at løse komplekse opgaver. Semiconductors sidder i alt fra mobiltelefoner til avanceret militært udstyr.

”Vi investerer i globale aktier med en stærk markedsposition og strukturel vækst,” siger Torsten Bech.

For investorer er området også interessant, fordi det kan være svært for nye virksomheder at komme ind på markedet, der kræver store udgifter til forskning og udvikling. Derfor er højteknologiske produkter som AI og semiconductors koncentreret på relativt få selskaber med stærke markedspositioner.

”Vi er afhængige af teknologierne, og efterspørgslen forventes at vokse,” siger Torsten Bech.


Omsætning og vækst målt i mia. dollar og vækst i pct. p.a.


 

Blandt andre analyseselskabet Gartner og William Blair forventer, at brugen af semiconductors mere end fordobles frem til 2030. Især mobiltelefoner, elbiler, opbevaring af data og computere driver væksten.

Globalt set er medicinalindustrien den sektor, som bruger flest penge på forskning og udvikling. Men medicinalindustrien er skarpt fulgt af selskaber, der udvikler semiconductors. Sektoren brugte i 2022 knap 15 procent af omsætningen på forskning og udvikling, viser tal fra McKinsey.