Klik her for at printe

Maj Invest Danske Aktier: Ny aktiechef – samme strategi

4. jun. 2021

Keld Henriksen har valgt at stoppe som aktiechef i Fondsmæglerselskabet Maj Invest efter 15 år med ansvaret for Maj Invest Danske Aktier. Aktiechef Karsten Søndermølle, seniorporteføljemanager Peter Stenholt og en ny kollega driver afdelingen videre med samme strategi.

Ingen ændringer. Samme strategi. Men en fornyelse af teamet.
Sådan beskriver aktiechef for Maj Invest Danske Aktier Karsten Søndermølle, hvad der vil ske, når Keld Henriksen med udgangen af maj 2021 stopper som aktiechef.
”Vi investerer stadig bottom up og leder efter kvalitet til rimelig pris, så der kommer ikke nogen ændring af, hvordan afdelingen investerer eller tænker,” siger han. ”I vores arbejde vil vi gerne blive lidt klogere hver eneste dag, så vi justerer løbende vores investeringer over tid, men vi ændrer ikke noget, fordi Keld stopper.”
Da Karsten Søndermølle blev ansat for to år siden, satte teamet Keld Henriksen, Peter Stenholt og Karsten Søndermølle sig sammen og foretog mindre tilpasninger.
Den største ændring i forbindelse med Keld Henriksens farvel bliver, at trioen lige nu er i gang med at ansætte en ny medarbejder.
”Indtil den nye medarbejder er oppe i gear, tager Peter Stenholt og jeg beslutningerne, men herefter bliver vi igen tre, der har indflydelse på, hvilke investeringer vi foretager,” siger Karsten Søndermølle.
Teamet leder efter en medarbejder, der gerne vil i mesterlære som porteføljemanager for nichen danske aktier. Samtidig skal den nye medarbejder have it-kompetencer, så teamet kan udvide brugen af big data med forskellige former for informationssøgning, -indsamling og -analyse samt en vurdering af, hvor gode forskellige, offentligt tilgængelige kilder er.
”Vi vil gerne bruge krudt på at oplære vedkommende og samtidig styrke vores indsamling af viden,” siger Karsten Søndermølle.

Ingen overraskelse
Det kom ikke som nogen stor overraskelse for Karsten Søndermølle, at Keld Henriksen gerne vil have mere tid til andre ting og derfor har valgt at stoppe som aktiechef.
”Vi har snakket løst om det undervejs i de to år, vi har arbejdet sammen, og jeg har da også spurgt, hvorfor han ikke kan blive lidt længere, for der er da ingen grund til, at han stopper,” siger Karsten Søndermølle.
Han har nydt samarbejdet, men har også vidst, at ”pæne ord” ikke ændrer Keld Henriksens beslutning om at stoppe.
Keld Henriksen har været aktiechef i Fondsmæglerselskabet med ansvar for Maj Invest Danske Aktier siden 2005 og har arbejdet med investeringer i mere end 25 år – de seneste 20 år med fokus på de danske aktier.
Peter Stenholt har siden 2007 arbejdet for Fondsmæglerselskabet Maj Invest – blandt andet med rådgivning af danske institutionelle kunder inden for danske aktier og som seniorporteføljemanager.
Den senest ansatte i trioen, Karsten Søndermølle, har godt nok kun været ansat i Fondsmæglerselskabet siden 2019, men har inden da beskæftiget sig med danske aktier i 15 år og har som børsmægler også tidligere haft fingrene i det investeringsområde.
”Danske aktier har været mit liv længe,” siger han.
På spørgsmålet ”Hvordan bliver det at sige farvel?”, svarer Karsten Søndermølle med et grin: ”Forhåbentligt alkoholisk.” Men han tilføjer, at det da bliver mærkeligt at sige farvel.
”Vi kommer i hvert fald til at savne hans dårlige humor. Den falder ikke uden for i vores afdeling,” joker han.
”Han er værdsat i huset og en institution i markedet, så på den måde bliver det underligt, at han ikke længere vil være en daglig del af huset.”