Klik her for at printe

Nyt fra Maj Invest

164. udgave - juli 2024

Kvartalsnyt: Forbruget trodser renterne

Opsvinget i amerikansk (og global) økonomi har overrasket finansmarkederne ved sin modstandsdygtighed over for de markante stramninger af pengepolitikken. Det er især forbrugsfremgangen, der har vist sig overraskende modstandsdygtig overfor de markante rentestigninger.

I modsætning til konsensus og Fed mener vi ikke, at det kræver pengepolitiske lempelser for at undgå en recession. Bottom line er imidlertid, at hvis ikke vi ser tydelige tegn på, at inflationspresset fortætter, så er der udsigt til en mærkbar reduktion i fed funds rate, selv om det altså efter vores vurdering vil være en fejl.

Læs hele artiklen i Kvartalsnyt for andet kvartal 2024.


Globale Obligationer Akkumulerende

Som noget nyt har Investeringsforeningen Maj Invest nu en akkumulerende obligationsafdeling.

Det er særligt interessant for investorer, der benytter virksomhedsskatteordningen. Og det er også relevant for investorer, som ikke ønsker at bøvle med den årlige geninvestering af udbytter. Du kan læse mere om afdelingen her.



Nye muligheder fra Maj Invest

Investeringsforeningen Maj Invest har lanceret en ny gruppe af afdelinger i serien Maj Invest UCITS ETF.

ETF'erne er sektorbaserede, har lave omkostninger og tilbyder investorerne en spændende og relevant vinkel til investering i områder, hvor mange ønsker en større eller mindre direkte investering.

Produkterne kan anvendes enkeltvis eller samlet og giver investor mulighed for at få eller supplere sin eksponering inden for udvalgte emner.

Maj Invest UCITS ETF AI & Semiconductor
Maj Invest UCITS ETF AI & Semiconductor investerer i aktier med en stærk global markedsposition og strukturel vækst inden for kunstig intelligens og mikrochips. Læs mere her.

Maj Invest UCITS ETF Defence & Cybersecurity
Maj Invest UCITS ETF Defence & Cybersecurity investerer i aktier fra NATO-lande med en stærk markedsposition inden for forsvarsmateriel og databeskyttelse. Læs mere her.


Fik du set webinaret: Nye muligheder fra Maj Invest

Her præsenterer aktiechef Torsten Bech de to nye ETF-fonde, der er tematiske og fokuserer på langsigtede trends inden for områder med forventning om høj vækst.

Se webinaret som video nederst på siden her.


Månedsopdateringer

Aktier
Juni måneds opdaterede data for den amerikanske inflation var positiv læsning for aktiemarkedet, idet prisstigningerne aftog lidt mere end ventet. Dette bestyrkede investorernes tro på, at økonomien vil lande blødt i et territorie, hvor væksten understøtter indtjeningsfremgang, og hvor inflationen ikke samtidig kommer til at presse centralbankerne til at hæve renten så meget, at fremgangen bliver sat i stå.

Afkastet på det globale aktiemarked blev i høj grad trukket op af store stigninger på det amerikanske marked. Særligt chipproducenten Nvidia fortsatte sin kraftige kursstigning, men alle de såkaldte ”Magnificent 7”-selskabers aktier steg mere end det generelle marked.

AI er fortsat det tema, der påkalder sig allermest interesse, og investorerne anser generelt de meget store selskaber for at have de bedste muligheder for at foretage de nødvendige investeringer til at omstille sig.

Denne tendens aflæses tydeligt i, at kun omkring 20 pct. af de 500 største amerikanske aktier klarede sig bedre end markedsgennemsnittet i juni. I Europa blev markedet trukket ned af bekymringer om resultatet af det franske parlamentsvalg, som blev udskrevet på bagkant af valget til Europa-Parlamentet.

Obligationer
I juni er de globale obligationsrenter faldet pænt drevet af lavere end forventede amerikanske inflationstal. Grundlæggende set har de makroøkonomiske nøgletal fra USA været lidt blandede. Stærk jobskabelse men ellers lidt svagere erhvervstillidsindikatorer, der sammen med lavere inflationstal sendte markedsrenterne ned.

Læs alle månedsopdateringer her.


Ansvarsfraskrivelse
Dette nyhedsbrev er udarbejdet af Investeringsforeningen Maj Invest (Maj Invest) og Fondsmæglerselskabet Maj Invest A/S (Fondsmæglerselskabet). Nyhedsbrevet er alene udarbejdet som et generelt informationsmateriale. Nyhedsbrevet er ikke et tilbud eller en opfordring til køb/salg af værdipapirer, valuta eller finansielle instrumenter. Nyhedsbrevet tager ikke udgangspunkt i og er ikke tilpasset nogen investors personlige forhold. Nyhedsbrevet er ikke investeringsrådgivning og er ikke investeringsanalyse og bør ikke opfattes som sådan. Nyhedsbrevet indeholder alene generelle informationer, herunder om de generelle økonomiske tendenser af betydning for investorer. Nyhedsbrevets informationer kan ikke erstatte individuel professionel rådgivning. Nyhedsbrevet er baseret på informationer fra kilder, som Maj Invest og Fondsmæglerselskabet finder troværdige, men Maj Invest og Fondsmæglerselskabet påtager sig ikke ansvar for materialets rigtighed eller for dispositioner foretaget på baggrund af nyhedsbrevet herunder eventuelle tab, og der tages forbehold for eventuelle trykfejl i nyhedsbrevet. Nyhedsbrevet er ikke en analyse, hvor Maj Invests og Fondsmæglerselskabets holdning til specifikke værdipapirer herunder investeringsbeviser er afspejlet og med henblik på anbefaling af de pågældende værdipapirer herunder investeringsbeviser. Nyhedsbrevet er som sådant udtryk for et generelt øjebliksbillede og er ikke baseret på en bestemt investeringshorisont. Maj Invest har samarbejdsaftaler med Fondsmæglerselskabet om porteføljerådgivning, formidling af handel med og information om investeringsforeningsandele i Investeringsforeningen Maj Invest og Fondsmæglerselskabet honoreres herfor. Nyhedsbrevet er beskyttet af ophavsretslovgivningen i Danmark. Nyhedsbrevet er til modtagerens personlige brug og må ikke udleveres, kopieres eller offentliggøres til andre uden Maj Invests skriftlige tilladelse andet end i det omfang, det er nødvendigt for andre personer indenfor samme organisation. Risiko: Vurderinger i nyhedsbrevet er baseret på skøn og forudsætninger - en investering i værdipapirer herunder investeringsbeviser er forbundet med risici. Bevægelser i markedet generelt eller hændelser knyttet til værdipapirer kan påvirke kursudviklingen, som dermed kan adskille sig væsentligt fra det i nyhedsbrevet forventede. Oplysninger om afkast i nyhedsbrevet er historiske, og historiske og tidligere afkast kan ikke anvendes som en pålidelig indikator for fremtidige afkast. Vurdering af fremtidige afkast er baseret på formodninger, som måske ikke realiseres.